Tuesday, May 26, 2009

Ukhwah Fillah




Alhamdulillah. akhirnya dapat juga meng'upload' lagu 'Ukhwah Fillah' yang didendangkan oleh bro Muadz, yang ada saya ceritakan di entri sebelumnya, (which disampaikan live ketika gathering iluvislam @ karangkraf baru-baru ini). Walaupun kamera agak bermasalah pada ketika itu (maaf- memang tidak menyempat untuk setting mode, lighting, malah position-main-redah =p), agak kelam kabut kerana 'on d spot' baru terinitiate untuk merakamkannya, syukurlah sempat terakam apa yang termampu..dan x sangka ada dalam 'simpanan' akhirnya.
=)

Lagu yang amat menyentuh hati pastinya.

Selamat mendengar.

dan semoga kita sama-sama dapat hayati..
makna sebenar di sebalik hebatnya sebuah 'ukhuwwah fillah'..

(Thanx akh for d lyric ..=j)
jazakallahu khayr..



UKHWAH FILLAH

Di bumi ini, kita ditemukan
Satu arah, satu perjuangan
Satu aqidah, satu pegangan
Asasnya terjalin ikatan

(chorus)
Ukhuwah fillah, tidak kan musnah
Walaupun ombak walau badai mendesah
Tautan erat tak mungkin patah
Dengan ismullah kita berbai’ah

Bertemu, berpisah
Hanya kerana-Nya semata
Redha Allah kita cari
Moga-moga kita kan dirahmati
Dengan niat yang suci
Bertemu kembali di negeri abadi

Demikian manisnya, mahabbah murni
Limpahan kasih anugerah Ilahi
Terpancar cahaya penuhi hati
An-nur suci dari-Mu Rabbi

Lambaian kasih di bumi ini
Suburi dengan perjuangan hakiki
Bajai ia jangan dicemari
Redha Allah dipohoni


~:Lagu ini saya dedikasikan buat semua sahabat-sahabat seperjuangan yang dicintai kerana Allah, keluarga tercinta, rakan-rakan alumni stf, kyuem, Msu, Muscom, sahabat2 fc lamega, sahabat2 G4, teman2 Ats, PmiMsu, Raudhatunnisa', sahabat2 iluvislam, sahabat-sahabat yang pernah menangis dan ketawa bersama-sama saya.., sahabat-sahabat setautan akidah saya dan 'mereka2' yang sentiasa dekat dihati ini..lau ta'lamin kam uhibbukum!
dan kalian semua yang kutautkan ukhwah kerana Allah...

Subhanallah.Dengan ismullah kita berbaiah.

Ukhwah Fillah Abadan Abada...
-forever bond3d by Aqidah-




10 comments:

Anonymous said...

great song.
~ukhwah fillah melestari izzah.

Ana Nahnu said...

sayunye dgr suara muadz ni.huhu

membuatku rindu kat sahabat2..

Ahyana Solehah said...

Insyaallah.mudah-mudahan kita dapat hayati makna di sebalik 'Ukhwah fillah'...

Grup Generasi Al-Fatih said...

Salam Ahyana Solehah... Alhamdulillah.. ana sihat-sihat aja.. BZ tu dah jadi objek subjektif dah..hehe.. sekarang ini masih berkeadaan seperti biasa..

cuma banyak jalan-jalan sikit menerima undangan.. Kumpulan Nasyid Ahyana solehah ni pun biasa-biasa aja. Usai pertandingan nasyid.. hanya menunggu kalau ada majlis kat sekolah, baru diorang bernasyid..

jadi kerja diorang , time rehat dan waktu balik , selalu aja masuk makmal dan buli cikgunya nih..hehe...

ni blog salah seorang peminat Ahyana Solehah - Sarah solehah... yang ana kata mukanya mirip ahyana..
http://sarahsolehah.blogspot.com
..

dan satu lagi..ada masa ziarah blog ana ya! ada hadiah award yang tak seberapa untuk di beri..

ok.. jumpa lagi ! Salam perjuangan!

PenaFatih

p/s : Selalu aja dengar lagu2 hadith abg Muadz nih.. lani pun dok tengah bantu abg muadz buat videoklip untuk promosikan lagu-lagu hadith abg muadz di youtube.. jumpa dia masa ESQ KL 25 aritu.. video klip pertama yg dah di post ialah lagu "Amrullah" hasil tugasan sahabat ana Diefly Home video.

Alang Atie said...

salam kak...Atikah sini...Atie..Atie ESQ...akak..jemput ke blog kite...kite link2 ye...*wink2*

ukhwah fillah...~

mushroom said...

salam ukhwah fillah..nice blog..keep it up..=)..

Alang Atie said...

bila lg akak g recharge??insya Allah kite g kat Putrajaya 5-7 jun ni..tp tgk lu..

kak asma' kat ireland lg..skang tgh pregnant..4 month..jenguk je la blog dia..kat blog kite ade..kat widget ::SiBs:: nama Adik...

Diey Manchester said...

Salam Mus..

Hiii... ini rupenye blog awk..baru ku ketemui.. Kenapa xde shout out? hii... Menjaga diri yer.. Jumpe di Msia insyaAllah =)

Salam Sayang.

Ahyana Solehah said...

diey, x tahu knp mcm malas nak buat shoutbox. tlg buatkan leh?hehe

Ahyana Solehah said...

Utk ust Fatih, Atie, Diey n mushroom, Syukran atas kunjungan. mai kita pekena kopi radix secawan. hee ;)