Wednesday, September 30, 2009

Alhamdulillah...

Assalamua'laikum wbt..



Alhamdulillah..Segala Puji bagi Allah.. Tuhan penguasa sekalian alam...


Akhirnya Allah memberikan jawapan. Jawapan kepada sebuah penantian..


Jawapan yang saya sendiri tidak pernah tersangkakan.


Benarlah, Allah lah Perancang Terbaik kehidupan kita...




Buat shbt2 dan teman yang disayangi..


Insyaallah, dengan izin-Nya saya akan berangkat ke Mesir pada Isnin ini (5hb Oktober 2009)..
.

Mohon doa dari semua ya.

Maaf juga atas keterbatasan waktu, tidak sempat untuk saya menghubungi semua di celah2 kekalutan ini..

Sungguh perancangan dan takdir Allah sentiasa yang terindah dan terbaik.

Maafkan segala silap dan salah saya samada yang zahir atau tersembunyi..

Moga dipermudahkan jalan penuh keberkatan dalam permusafiran ilmu di bumi Anbiya'.

Insyaallah.

Siruu a'la barakatillah. =)


-Ahyana-

Zagazig University

Arab Republic of Egpyt....

(Insyaallah)



"Jangan diucapkan selamat tinggal, bahkan ucapkanlah sehingga bertemu lagi..
Andai tidak dibumi Tuhan, mudah-mudahan di Syurga nanti..."


Doakan saya.. =)

17 comments:

Alia Abdul Rashid said...

Moga dipermudahkan segala urusan shbt ini, sentiasa..Ameen Ya Rabb =)

zarina dee zhalilah said...

salam...akak, bittaufiq wannajjah... smg kita bertemu lg.. doakan yg terbaik untuk mu kak..
syg akak

:::::::::::::::::::::: said...

Ya Allah rupa-rupanya orang yg hadi kata nk terbang ke Mesir tu muslihah rupanya....ya Allah nk terbang jauh dah ni...tahniah diucapkan.Teruskan perjuangan walau di mana sekalipun berada....kalu ada rezeki InsyaAllah bertemu lagi....

Rafi said...

jauh bebeno nak gi.. moga mardhatillah sentiasa menjadi buruan.. syukran..

Anonymous said...

salam...k chik,angah rindu k chik..

Anonymous said...

salam rindu buat mujahidah y kini telah jauh dbumi anbiya'

subhanallah.. maha suci Allah, maha hebat pcaturnMu buat hamba

subhanallah.. akak masih belum percaya sahabat y cukup dekat dhati akak kini jauh dbumi anbiya'

alhamdulilla, dapat peluk kakcik puas2 kat KLIa smlm..

kakcik, kuat semangat ye..jg diri+iman, kita jd Doktor sama2 ya kakcik..insyaAllah

Doa sahabat2 sentiasa mgiringi perjuangan kakcik dsana

selamat bjuang sahabatku!

kaklong ukm

Cpulhaziq said...

selamat berjaya dan berjuang disana...

suhana_nur said...

tahniah, selamat berusaha, mengutip pengalaman buat bekal..

dan seperti permintaanmu,
semoga bertemu lagi. (^^,)

-kak suhana(iLi-uitm)

Anonymous said...

APA KHABR MUS KAT SANA...AKAK DOAKN MOGA MUS TABAH MENUNTUT ILMU DISANA..MG CITA2 YG MUS IMPIKAN MENJADI KENYATAAN..AKAK BERBANGGA DBG MUS..JAGA DIRI BAIK2 YER DIK DISANA...JAGA DIRI...JAGA IMAN..`>K.CT<

Saif Shah =) said...

salam... kak mus!! owh dah ke mesir ye?! xkabo =).. alhamdulillah, cantik sungguh percaturannya... mabruk alaih... insyaAllah smg terus tsabat di sana ye kak. Doakan dr bumi waqafan itu untuk saya di bumi holocoust ni... barakallahufik..

Anonymous said...

Suhanallah sahabatku

Alhamdulillah dan tahniah ah.
Selamat meneruskan kembara di bumi anbiya'.
Percaturan Allah itu sungguh cantik.
tak sabar menanti khabar suara dari misr.

safinah

Bayfatih said...

Assalamualaykum.. bagaimana kadaan di bumi ambiya' ya? moga ceria disana menuntut ilmu.. adik2 Ahyana Solehah Jr kirim salam kat antiy ya! klik utk tgok show mereka : http://penafatih.blogspot.com/2009/10/nasyid-persembahan-ahyana-solehah-di.html

hanisah said...

genap 2 minggu anti di sana. kirim2lah khabar enti. moga kami sentiasa terbius dengan cerita2 mujahadah enti ni.. moga terubat juga rindu kami pd enti..

INTAN NADIA TAIB said...

Salam Mus

Intan yakin Mus sedang sibuk menyesuaikan diri di sana.Apa2pun you have my best wishes!Good Luck dan manfaatkanlah masa Mus sepenuhnya di sana :)

T care,and keep in touch yea?

majdina said...

Mus, dalam diam... tahniah!! Perancangan Allah, terbaik..

Kak Balqis Aziz said...

Salam mus!!! wah..akak baru tau berita nii..tahniah yer..happynyer akak sampai senyum tak abis abis...alhamdulillah kesabaran mus dah menunjukkan hasil...blajar rajin2 yer..doakan akak kat sini...waaa..rindunyer awak..

-kak balqis leeds-

hazimah said...

mus ke mesir rupanya..
zimah tertunggu mus kat india ni... hehe.. aritu jumpa acik (asilah desa) dia yg btau mus ke mesir..