Monday, August 24, 2009

Returning back to Kelantan

Pepatah melayu ada mengatakan :

"Hujan Emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, Lebih baik di negeri sendiri"...

=)



(saje buat selingan, seronok tgk pok arab ni kecek klate..hebat2..=p ada orang luar yang mau celen x?)



ALHAMDULILLAH.KELIK KLATE..

Inilah benda yang paling ditunggu2 oleh anak2 kelate yang berada diperantauan.
[huhu.. perantauan lah sangat ye =) ]

Insyaallah, doakan saya selamat sampai berbuka puasa berjemaah esok di rumah. dah lama x rasa suasana macam ni. Semua ada ni, insyaallah..=)... Abah, hanif, kak, abg, adik2...


Alhamdulillah.

rindu kat warga kampung...

rindu terawih kat surau depan rumah..

rindu dengan aura kekampungan yang jauh dari asap jelaga dan sebagainya..


Rindu pada tempat kita dibesarkan,

tidak sama walau diganti dengan segunung tempat peranginan..



SAYONARA S.A..?

Dalam gembira pastinya terselit duka,
yang jika ditelan dengan ikhlas dan keteguhan hati terhadap 'hikmah a'la kulli syaik'-setiap sesuatu ada hikmahnya, insyaallah manis kan terasa..

Kegembiraan nak kelik klate kali ni sebenarnya bercampur baur dengan perasaan nak tinggalkan segala yang best di tempat yang sedikit duabanyak telah 'mendidik dan mentarbiyah diri' diri...

Subhanallah. Sayonara Shah Alam. pastinya a lot of sweet memories..

Tersangat banyak untuk dikenang. Tersangat banyak untk dituliskan. Yang pastinya kenangan terindah yang xkan terlupakan...

[Insyaallah, andai ada masa akan saya cuba nukilkan di blog ini kisah2 suka duka sepanjang menghabiskan 3 tahun usia di shah alam].

Semoga ianya terus menjadi inspirasi hati menuju langkah yang lebih panjang penuh kedewasaan. Sebuah perjalanan sementara menuju Tuhan.

Insyaallah. [Untuk sahabat2 ku tersayang terutamanya di RN, jangan sedih2 ya.. insyaallah andai ada ruang dan peluang daku pasti akan menyusul lagi di sini.] Teruskan kekuatan..

Apapun
Selamat kelik kapum!

Semoga Ramadan kali ini lebih bermakna,
dengan perhimpunan sesama keluarga.

Kembali ke asalnya. Menuju sebuah permusafiran yang lebih panjang. Insyaallah.

Kullu Aa'm wa antum bikhayr...

5 comments:

~ aman shah ~ said...

kelantan tak best~
huhu,,,

rugi laaa...
lps ni susah dah nak join aktivity iLi dah kan~~
dah dok jauh...

-sarahsyafiqah- said...

--->aman shah

kelantan x best???

kakmus, betol2 naik blood pressure nih.hypertension.ooo..igt negeri die best sgt, blh kutuk negri org.

sabo2.aku berpuasa (esok).

to kakmus...
smg. permusafiran di bumi s.a,pentarbiyah istimewa dr Illahi memberi kakmus semangat baru lagi power untuk meneruskn perjalanan ini...seeru ala barakatillah..
rindunye kat kakmus...missing u...

Anonymous said...

hehe..aman jeles le tu..

aman, siapla dpt org kelantan satgi.pdn muka dia.

Miss jane said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島必買 婚禮顧問 婚禮顧問 花蓮民宿 花蓮民宿