Saturday, April 17, 2010

Bercita2lah untuk menjadi Manusia yang Hebat...


klik untuk paparan lebih besar


Pemuda ini memang berjiwa besar.

Beliau merupakan antara rakan seperjuangan saya ketika menuntut A-level di Kyuem dahulu.

Setelah menyambung pelajaran ke Uk dalam bidang perubatan, beliau telah membuat keputusan besar dalam hidupnya untuk mengubah haluan, yang saya kira agak tepat untuk dirinya dan saya yakin ini semua pastinya adalah suluhan dari Allah untuknya.

Beliau akhirnya kembali ke Malaysia dengan membawa misi dan visi yang semakin jelas .
Misi untuk terus Memaknakan erti hidup pada memberi. Visi untuk terus menjadi Manusia yang hebat dan berjaya.

Dan hari ini dia telah membuktikan yang keputusannya selama ini tidak salah.

Beliau bangkit bersama orang-orang di sekelilingnya untuk terus maju membawa Islam dalam diri dan umat dengan caranya tersendiri. Dan alhamdulillah, apa yang dilakukannya kini bersama sahabat2 banyak membawa manfaat, bukan sekadar kepada diri beliau sendiri, keluarga, tetapi juga kepada ummah. Bersama 4 orang lagi sahabat beliau meneruskan perjuangan untuk terus membangunkan iluvislam.com, atau sebuah laman web islamik yang semakin dikunjungi ramai ini.Saya bersyukur kerana Allah memberi peluang kepada saya mengenali mereka2 ini, Sahabat2lah yang banyak memberi pengalaman terbaik buat saya setelah keluarga, agar saya juga terus bersama mereka untuk meletakkan cita2 setinggi awan, tidak hanya menjadi yang biasa-biasa, tetapi untuk menjadi mereka yang "Hebat".


Im ketika ditemuramah di TV 9 kelmarin bersama seorang lagi usahawan muda berjaya


Terharu membaca coretan pengerusi iluvislam ini di entry terbarunya di iluvislam.com. klik

Im telah berjaya membuatkan ibu ayahnya menangis kerana kejayaannya.

Saya terfikir pula bagaimanakah saya?...
Adakah saya telah berjaya memberi hadiah yang terbaik buat kedua ibu bapa saya..
Adakah saya telah berjaya membuat sesuatu untuk Islam...
Adakah saya telah menjadi hambaNya yang hebat pada pandanganNya...

kerapkali kata2 Ustaz Hasrizal di blognya direnungi..buat jadi semangat buat diri.

"kalau kamu nak jadi doktor, dan perjalanan kamu menjadi doktor itu lancar tanpa cabaran, kamu hanya akan jadi doktor biasa. Kalau kamu nak jadi ahli perniagaan dan perjalanan kamu untuk mencapai cita-cita itu smooth tanpa halangan, kamu hanya akan menjadi ahli perniagaan yang biasa-biasa sahaja. Tetapi kesabaran kamu menempuh dunia yang realitinya seperti ini, akan menjadikan kamu seorang yang lebih sabar dan bersyukur satu hari nanti”.

Semoga dirimu juga akan menjadi manusia yang hebat dan bercita2 tinggi hasil dari tarbiyah hebat Allah sepanjang usiamu.

Semoga pilihan saya untuk meneruskan perjuangan dalam bidang ini juga terus diredhai Allah taala, lahir sebagai doktor yang ada 'added value' dalam setiap yang dilakukannya.

Amin... Doakan saya, insyaallah......Bersama Im dan sahabat2 team krew iluvislam.com

Tahniah Im dan sahabat2 seperjuangan di iluvislam.com. Moga terus maju membawa iluvislam.com dan tercapai hadaf yang ingin dicapai. Perjuangan ini masih belum selesai selagi hayat masih dikandung badan.

Teruslah bergerak at our best ability. Ayuh kita sama2 mengejar kebaikan, Fastabiqul khairat di sisi Tuhan, terus menambah ilmu dan bekalan yang terbaik buat diri menuai di akhirat kelak.

Semoga terus istiqamah dalam ikhlas, tidak lupa apabila berada di atas, terus kuat dalam langkah, kerana hakikatnya medan dakwah dan kejayaan ini bukan mudah, pasti punya mehnah dalam mendamba kejayaan hakiki dari sisiNya...

Insyaallah. Moga terus kuat mengejar yang terbaik kerana Allah.

ALL PRAISES TO ALLAH..link : www.iluvislam.com
-iluvislam di tv9
-kisah im di sinar harian

0 comments: